Waarom theoretische kennis zo belangrijk is binnen ons vak…

Permanente make up lijkt aan de buitenkant te draaien om de buitenkant… Net zoals sommige denken dat een schoonheidsspecialiste alleen maar maskertjes opsmeert.
Vaak horen we, bij ons op school, modellen zeggen dat zij versteld staan op zo een dag wat er allemaal bij komt kijken.

Je hebt zeker een voorsprong wanneer je creatief onderlegd bent en oog voor detail hebt maar ook, alleen op ander vlak, wanneer je theoretisch onderlegd bent voordat je begint aan de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld als schoonheidsspecialiste met weinig creatieve inleg door hard werken heel ver komen binnen dit vak, terwijl die ongelooflijk getalenteerde tekenaar maar blijft vastlopen.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat er heel veel aspecten bij de opleiding PMU komen kijken. Maar een hele belangrijke de kennis is. Het werken met mensen en in de huid brengen van pigmenten, brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Zo moet je leren wat pigment doet wanneer het in de huid komt, waaruit pigmenten zijn opgebouwd en wanneer je wel of niet kan pigmenteren. Om maar een paar dingen te noemen.

Permanente make up plaatsen mag nooit een kunstje worden zoals het geven van een pootje door een hond. Het gaat niet alleen om de handeling maar om de beredenering die erachter schuil gaat, dit is niet alleen voor medische pigmentatie noodzakelijk maar net zo voor cosmetisch pigmenteren.

Het volgen van een opleiding is daarom ook intensief en vraagt veel tijd en doorzettingsvermogen. Bij elke cursist zie ik altijd even een moment tijdens de opleiding waarbij ze denkt dit valt me tegen. Vaak wanneer je dan goed doorpakt en na al je oefenen en leren een kunstwerkje neerzet stroomt het bloed waar het niet gaan gaan…

Permanente make up is voor mij geen werk het is passie, een continu groeiproces, een verslaving maar bovenal een vervulling. De mogelijkheid om les te geven aan mensen die net zo gepassioneerd zijn als ik, was altijd een droom. Ik ben zo trots als een pauw wanneer ik zie dat een leerling zich heeft ontwikkelt tot een beginnend PMU specialist en blijft openstaan voor verdere groei.

2016-12-14T12:39:33+00:00